Skip to main content

Ligweide wordt De Biezemtuin

Deze week is de Koop- en Realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van 10 hofwoningen en 2 vrijstaande villa’s op de voormalige ligweide van zwembad De Biezem te Laren.

Op 25 januari ondertekenden wethouder Frits Westerkamp (gemeente Laren) en John Morsink (directeur van KP Ontwikkeling uit Utrecht) de overeenkomst die de bouw van deze woningen mogelijk maakt. Na het aanbestedingsproces kwam het plan van KP Ontwikkeling als beste uit de bus.

Wethouder Frits Westerkamp is blij met het plan: “Het plan voldoet aan wat we voor ogen hadden. Het past in de omgeving en straalt de hofjessfeer uit. De woningen passen bij Laren”. 
John Morsink, KP Ontwikkeling: ¨Wij zijn verheugd dat wij ons plan, genaamd ‘De Biezemtuin’, mogen realiseren op de voormalige Ligweide. Een prachtige plek waar we de nieuwe woningen zorgvuldig gaan inpassen en ruimte geven aan de natuur.”

Kenmerkend voor het plan zijn de gemeenschappelijke binnentuin en de typisch Gooise architectuur met oog voor detail. Het vloeiende patroon van grassen en blauwpaars bloeiende beplanting in de binnentuin verwijst naar de heide en zwembad De Biezem.

Naar verwachting zal eind eerste kwartaal 2023 een bouwvergunning aangevraagd worden. De start verkoop verwachten we eind tweede kwartaal 2023. De prijzen van de woningen zijn nog niet bekend.